06juni
Limitless
Thomas en Peter Van Rompuy Afdrukken
(4 votes, average 4.50 out of 5)

limitless

Limitless is de nieuwste film van Neil Burger die na ‘The Illussionist’ verder stapsgewijs het Hollywood-landschap binnendringt.  Met Limitless zet hij een commerciële en afgewerkte prent af die zeer ‘up beat’ en energetisch als een sneltrein doorheen de bioscoop dondert. Verwacht je hier niet aan hoogstaande dialogen of subtiele cinema, maar zet je schrap voor en snelle film die goed en krachtig in beeld wordt gebracht en daarbij de bioscoopganger tevreden naar huis stuurt.

Lees meer... [Limitless]
 
14mrt
The King’s Speech
Thomas en Peter Van Rompuy Afdrukken
(10 votes, average 4.00 out of 5)

The-Kings-Speech

It takes leadership to confront a nation's fear. It takes friendship to conquer your own.

The King’s Speech is de grote winnaar geworden van de oscars 2011. De film won 4 oscars  (12 nominaties) maar dan wel in de meest begerenswaardige categorieën: beste film, beste mannelijke hoofdrol (The King’s Speech, beste originele script (David Seidler) en beste regisseur (Tom Hooper). Wat maakt van The King’s Speech echter zulk een succesprent? Niet het meeslepend plot vol met onverwachte wendingen en spectaculaire scènes zoals bij Inception. Niet de hippe setting en onwaarschijnlijke verhaallijn zoals bij The Social Network. Neen, The King’s Speech blinkt uit door de doorleefde acteerprestaties, fijnzinnige humor en onversneden dialogen die de prent onderdompelen in een Brits royalistische sfeer met zin voor menselijkheid.

Lees meer... [The King’s Speech]
 
02feb
Amores Perros
Thomas en Peter Van Rompuy Afdrukken
(5 votes, average 3.20 out of 5)

amoresperros

Amores perros, letterlijk vertaald “hondenliefhebbers”, verraadt het centrale thema dat de personages verbindt. Het veelbelovende debuut van regisseur González Iñárritu deed veel stof opwaaien bij de filmfestivals en luidde het begin in van een knappe carrière. De Engelse vertaling van de titel, “love’s a bitch”, onthult tevens het 2e thema van de film.

Amores Perros gaat als een achtbaan van start met een openingsscène die vergelijkbaar is met deze in Quentin Tarantino’s “Reservoir Dogs”. We bevinden ons in een spannende achtervolging doorheen de straten van Mexico met een zwaar bloedende rottweiler op de achterbank. 

Lees meer... [Amores Perros]
 
20dec
Finding Forrester
Afdrukken
(5 votes, average 4.20 out of 5)
Finding-Forrester

Even solliciteren voor een bijrol en naar huis gaan met de hoofdrol, als directe tegenspeler van niemand minder dan Sean Connery. Dat is wat Rob Brown overkwam bij de audities van Finding Forrester.

Toeval? Zeker. Maar ook niet helemaal. Geluk ontstaat wanneer toeval en talent elkaar kruisen. Dat is ook de rode draad in heel wat films van de hand van regisseur Van Sant, die bekend werd met Good Will Hunting.

Lees meer... [Finding Forrester]
 
23nov
The Social Network
Afdrukken
(9 votes, average 4.00 out of 5)
the-social-network

You don’t get to 500 million friends, without making a few enemies

‘The Social Network’ is de langverwachte verfilming over het ontstaan van het online fenomeen Facebook. Tenzij u de laatste 5 jaar werkelijk in een atoomschuilkelder heeft geleefd, is Facebook voor iedereen een dagdagelijks begrip. Maar laten we eerst enkele cijfertjes aanhalen.

Facebook telt ongeveer 500 miljoen digitale profielen, dat wil zeggen dat 1 persoon op 13 op deze planeet een digitaal Facebookprofiel bezit. Dit gegeven wordt nog indrukwekkender wanneer je beseft dat Facebook nog maar 6 jaar bestaat (!). CEO en oprichter Mark Zuckerberg is 7 miljard $ waard en is met zijn 26 jaar de jongste miljardair ooit ter wereld. Even ter vergelijking.

Lees meer... [The Social Network]
 
Pagina 2 van 6

« StartVorige12345VolgendeEinde

Recensies Browse door alle besprekingen

RATINGS Beste Films

PollGeef Ons Uw Mening

Welke van deze Hollywood A-listers vind jij de beste?
 

LINKSVolg ons hier

peterblog

thomasblog

hermanblog