10okt
Wall Street, money never sleeps
Afdrukken
(11 votes, average 4.27 out of 5)
wallstreet

Wall Street “money never sleeps” is het vervolg op de klassieker Wall Street van 16 jaar geleden. Ook toen werd de regisseursstoel bezet door de vermaande Oliver Stone (JFK, Any given sunday, Alexander,…). De toenmalige hoofdrolspeler Michael Douglas won  een oscar voor zijn vertolking van Gordon Gekko, een gewetenloze belegger die voor enkele dollars extra zijn eigen moeder zou verhandelen en ‘shorttracken’.

Ongewild creëerde Stone een ware cultfiguur met deze Gordon Gekko, posters met zijn aangezicht bekleden de kantoorruimtes van traders overal ter wereld vergezeld van de slogan “greed is good”. Dit lijkt op het eerste zicht allemaal vrij onschuldig maar spijtig genoeg hebben iets te veel mensen op de financiële markten deze “catchphrase” te letterlijk genomen.

Lees meer... [Wall Street, money never sleeps]
 
16aug
Inception
Afdrukken
(13 votes, average 4.38 out of 5)
Inception
"Your mind is the scene of the crime"
"Are we all prisoners of our mind?"

Snoeiharde actie. Spanning die als ware stroomstoten door je aderen heen loopt. Plotwendingen die je alle geloof in de realiteit doen verliezen. En visuele effecten zoals enkel blockbusters ze produceren. Krachtvoer voor ieders oog, verstand én ziel. Welkom bij Inception.

Deze prent van regisseur Christopher Nolan, bekend van complexe films zoals Insomnia, heeft voor Inception een blanco cheque gekregen van de Hollywood bobo's. Meer dan 200 miljoen dollar ging uiteindelijk de deur en de ramen uit aan een film die de vloer aanveegt met alle basisregels voor het draaien van een blockbuster. Inception is een hoogst eigenzinnige en intelligente prent, met een plotlijn die de hersenen pijnigt van elke bioscoopganger.

Lees meer... [Inception]
 
05juli
Invictus
Afdrukken
(15 votes, average 4.27 out of 5)

magnolia

I am the captain of my soul

Invictus is een prent van de hand van Clint Eastwood, een van onze favoriete regisseurs. Eastwoord grijpt na “Gran Torino” en “Letters from Iwo Jima” terug naar de oude ingrediënten van de succesformule “Million Dollar Baby”. Met sport, Morgan Freeman en een heroïsche context weet hij de kijker een waargebeurd verhaal, gehuld in een melodramatisch jasje, voor te schotelen. Als vanzelfsprekend volgde de oscarnominatie voor “beste film”.

Lees meer... [Invictus]
 
16apr
Magnolia
Afdrukken
(14 votes, average 4.14 out of 5)

magnoliaI really do have love to give. I just don't know where to put it.

Deze maand stellen we u opnieuw een film uit de iets oudere doos voor, Magnolia dateert immers van 1999. Deze eerder onbekende, maar daarom niet onbeminde film (3 oscarnominaties), is een risicovolle prent van de hand van regisseur Paul Thomas Anderson en verzamelt een ware sterrencast, zowel Tom Cruise, Julianne Moore als Philip Baker Hall passeren de revue. De reden hiervoor is zeer duidelijk, Magnolia is immers een emotionele tsunami die je meer dan drie uur lang zowel fascineert, choqueert als begeestert en dit omwille van de uitgesponnen dialogen en het uitgewerkte script. Grote acteurs hebben niet enkel het talent grote rollen voort te brengen, maar ook grote scripts te kiezen.

Lees meer... [Magnolia]
 
13apr
La Meglio Gioventu
Afdrukken
(10 votes, average 3.90 out of 5)

lameglioLe coeur a ses raisons que la raison ne connaît pas

Regisseur Marco Tullio Giordana maakte in 2003 een film waar geen woorden voor zijn. Dat was ook zijn bedoeling. En toch, een kort woord over dit absoluut meesterwerk. Deze trilogie duurt maar liefst zes uur. Het is een rustige film, over eenvoudige mensen. Met veel diepgang. Gemaakt voor de televisie en daarna – haast zonder wijzigingen – via Cannes wereldwijd verspreid op het witte doek. La Meglio Gioventu is een film die alle basisregels voor een commercieel succes brak. En net daardoor toch een commercieel succes werd.

Lees meer... [La Meglio Gioventu]
 
Pagina 3 van 6

« StartVorige12345VolgendeEinde

Recensies Browse door alle besprekingen

RATINGS Beste Films

PollGeef Ons Uw Mening

Welke van deze Hollywood A-listers vind jij de beste?
 

LINKSVolg ons hier

peterblog

thomasblog

hermanblog