11apr
Revolutionary Road
Afdrukken
(10 votes, average 4.20 out of 5)

revolutionaryroadDit epos, dat bedolven werd onder de filmprijzen, brengt het meest succesvolle Hollywood duo na meer dan een decennium weer samen. Ik spreek hier over voormalig tieneridool Leonardo DiCaprio en prijzenbeest Kate Winslet. Twaalf jaar na Titanic en zijn monsterwinsten durfden beide het aan om weer samen op het grote doek te acteren. We zien meteen dat de glimlachjes nu gepaard gaan met kleine groefjes en rimpeltjes, dat de guitigheid een beetje uit hun ogen verdwenen is, maar dat hun onmiskenbaar talent tot acteren nog altijd als een paal boven water staat. Beide zijn immers geen ééndagsvliegen gebleken in Hollywood. Dit toont zich ook in Revolutionary Road, een film met een volwassen script en complexe personages die zowel DiCaprio (Frank) als Winslet (April) diepgaand en geloofwaardig neerzetten.

Lees meer... [Revolutionary Road]
 
10apr
Frost / Nixon
Afdrukken
(8 votes, average 4.00 out of 5)

frostnixon‘400 million people, waiting for the truth’

Deze film uit 2008 werd geregisseerd door Ron Howard, ook bekend van films als A beautiful mind, The Da Vinci Code, en M*A*S*H, en sleepte 5 oscar-nominaties in de wacht (o.a. voor beste film en acteur). Frost/Nixon mocht geen enkel beeldje mee naar huis nemen, maar slaagt er onafgebroken in om de kijker heen en weer te slingeren in een meedogenloze strijd tussen een journalist en een President, elk koppig pleitend voor hun kijk op ‘de’ waarheid.

Lees meer... [Frost / Nixon]
 
10apr
A Beautiful Mind
Afdrukken
(4 votes, average 4.25 out of 5)

abeautifulmind“And then, on the way home, Charles was there again. Sometimes I miss talking to him.”

Russell Crowe won een oscar voor zijn stalen vuistwerk als generaal Maximus in ‘Gladiator’ enkele jaren geleden. Het was een rol die hem op het lijf geschreven was, hij heeft immers ook buiten de set zijn haast dierlijke vechtlust niet steeds in de hand. In A Beautiful Mind speelt hij een geheel andere rol. Het aantal acteurs dat in staat is de meest diverse rollen te beheersen zijn echter schaars. Zelfs Al Pacino speelt zowat steevast een schijnbaar koel, maar ontvlambaar type.

Lees meer... [A Beautiful Mind]
 
10apr
Million Dollar Baby
Afdrukken
(4 votes, average 4.00 out of 5)

milliondollarbabyAangrijpend drama geregisseerd door Clint Eastwood en volledig terecht de grote winnaar bij de oscarsuitreiking, het sleepte de beeldjes in de wacht voor beste regisseur, beste actrice (Hilary Swank), beste film en beste mannelijke bijrol (Morgan Freeman). Maar natuurlijk zijn de oscars al lang niet meer een goede barometer om uw maandelijks bioscoopbezoekje op af te stemmen. U mag echter, met mijn zegen, ditmaal zeker en vast vertrouwen op het oordeel van onze oscarjury want deze film is werkelijk een pareltje.

Lees meer... [Million Dollar Baby]
 
10apr
Troy
Afdrukken
(6 votes, average 4.00 out of 5)

troy‘Het zijn niet wij die de goden benijden, maar de goden die ons benijden, net omdat we sterfelijk zijn.’

In de commentaren werd Troy afgedaan als een uitstekende spektakelfilm, maar zonder enige voeling met het oorspronkelijke verhaal, de Ilias van Homeros. Geheel terecht. Legers die op elkaar inbeuken op het strand van de Zwarte zee, fantastische natuurbeelden, lyrische muziek, … Maar ook geheel onterecht.

Lees meer... [Troy]
 
Pagina 4 van 6

« StartVorige12345VolgendeEinde

Recensies Browse door alle besprekingen

RATINGS Beste Films

PollGeef Ons Uw Mening

Welke van deze Hollywood A-listers vind jij de beste?
 

LINKSVolg ons hier

peterblog

thomasblog

hermanblog