10apr
Requiem For A Dream
Afdrukken
(7 votes, average 3.43 out of 5)

requiemforadreamEen pure “must have seen” cultfilm, een natte droom voor elke filmliefhebber, een openbaring voor elke kunstliefhebber. “This is like something you have never seen before”. Shot wisselt zich na shot af, hijgend, zwetend, intens, beleef je elke seconde mee, onrustig, nerveus, moet je het helse ritme ondergaan. Deze film aanschouwen (kijken is immers een te primitief woordgebruik voor dit spektakel), is puur afzien en genieten tegelijkertijd.

Lees meer... [Requiem For A Dream]
 
05apr
Il Postino
Afdrukken
(1 vote, average 5.00 out of 5)

ilpostinoDe film Il Postino (1994) is nog eens een klassieke prent uit de goede oude doos. De film, geregisseerd door Michael Radford (The Merchant of Venice), is gebaseerd op het boek ‘De postbode van Neruda” van de auteur Skarmeta. De locatie en sfeer doet je helemaal terugdenken aan ‘The old man and the sea’. De film won een Oscar voor beste muziek en de hoofdrolspeler (Massimo Troisi) werd genomineerd voor een Oscar ‘beste acteur’.

Lees meer... [Il Postino]
 
05apr
Avatar
Afdrukken
(11 votes, average 4.45 out of 5)

avatarAll energy is borrowed

Ga even zitten. Zet je bril af. Zet je 3D-bril op. Fasten your seatbelt. Avatar blaast je gegarandeerd helemaal omver.

Geen erg, u bent in goed gezelschap. Toen regisseur James Cameron (Titanic) aan zijn collega’s Steven Spielberg en Peter Jackson toonde wat hij allemaal kon met zijn 3D-technologie, vielen zelfs deze twee haast letterlijk van hun regisseursstoel.

Lees meer... [Avatar]
 
05apr
District 9
Afdrukken
(2 votes, average 4.50 out of 5)

district9You are not welcome here

30 miljoen dollar kostte deze film. Naar Hollywoord-normen is dat een peulschil. En toch is District 9 dé grote verrassing van 2009. Hij bezette moeiteloos wekenlang de top van de Amerikaanse boxoffice. Terecht, vinden wij. District 9 is geregisseerd door Neill Blomkamp. Het is eigenlijk de uitwerking van zijn eerdere kortfilm ‘Alive in Jo-burg’ (te bekijken op youtube). De centen voor deze meesterprent kwamen van Lord of The Rings-goeroe Peter Jackson.

Lees meer... [District 9]
 
05apr
Babel
Afdrukken
(1 vote, average 5.00 out of 5)

babel‘If you want to be understood … Listen’

Babel sleepte in 2007 de Oscar voor Beste Buitenlandse Film in de wacht. Terecht. Het is een film die aan de ribben blijft kleven. Regisseur Iñárittu kon – na zijn quasi-cultfilms Amores Perros en 21 Grams – voor Babel rekenen op de absolute wereldtop met acteurs als Brad Pitt (Richard) en Cate Blanchet (Susan).

Lees meer... [Babel]
 
Pagina 5 van 6

« StartVorige12345VolgendeEinde

Recensies Browse door alle besprekingen

RATINGS Beste Films

PollGeef Ons Uw Mening

Welke van deze Hollywood A-listers vind jij de beste?
 

LINKSVolg ons hier

peterblog

thomasblog

hermanblog